De lekkerste botercreme om taarten mee te vullen (eventueel met toevoeging van smaakje), af te smeren en als toef op de cupcakes is toch wel de Swiss Merengue botercrème oftewel SMBC!

Recept (voor vulling van 2 lagen van 20cm)

  • 80 gram (gepasteuriseerd) eiwit
  • 130 – 160 gram suiker (hoe meer suiker hoe zoeter)
  • 240 gram roomboter
  • 1 theelepel vanille extract

Bereiding:

Verwarm de eiwit met de suiker au bain marie (Au bain marie is het in een waterbad (warm of koud) plaatsen van een pan of kom met gerechten om de temperatuur te doen dalen of te verhogen.)
Blijf roeren totdat de suiker helemaal is opgelost (circa 5 minuten), als je een beetje eiwit tussen je vingers wrijft mag je geen korrels meer voelen.
Als de suiker is opgelost dan het mengels mixen voor circa 10 minuten, hierdoor koelt het af en worden de eiwitten stijf. Het is stijf genoeg als je de kom op zijn kop kunt houden zonder dat het eiwt mengsel eruit valt.
Voeg dan klontje voor klontje de boter toe. De boter mag niet te zacht zijn, maar wel op kamertemperatuur (circa 4 uur uit koelkast afhankelijk van omgevingstemperatuur)
Voeg als laatste de vanille extract toe en mix het mengsel nog ongeveer 10 minuten todat er een romige massa ontstaat. (voeg eventueel nog een kleurtje toe).

Nu is de SMBC klaar en kun je, indien gewenst,nog een smaakje toevoegen.

Suggesties:

  • 1 eetlepel lemoncurd voor een frisse citroensmaak
  • gecrunchte oreo koekjes voor een crunchy bite

Copyright 2018 RoseBudsBakery.nl