BLADERDEEGSTENGELS UIT DE OVEN MET SERRANOHAM EN PECORINO

Benodigdheden voor 10 stuks:

5 vellen bladerdeeg
150 gr pecorino kaas
10 plakjes serranoham
25 gr komijnzaad
1 ei

 

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 225 ºC en bedek een oven rooster met bakpapier.
Klop het ei los in een schaaltje en zet weg.
Rasp de pecorino kaas boven een klein kommetje en bewaar.

Snijd alle 5 vellen bladerdeeg door de helft zodat er 10 gelijke repen ontstaan.
Leg op elke reep een plak serranoham. Snijd vervolgens elke reep in de lengte in tweeën.
Pak een strip aan beide uiteinden ( voorzichtig) vast en draai nu tegengesteld je handen om een “schroef”vorm te krijgen.
Doe dit met alle strips en leg ze op het ovenrooster.
Bestrijk alle strips met een losgeklopt ei en bestrooi ze met de kaas en het komijnzaad.

 

Afwerking:
Schuif het ovenrooster met de stengels in de oven en bak ze in circa 10 minuten goud bruin.
Laat afkoelen en serveer.

Copyright 2018 RoseBudsBakery.nl